Theorie materiaal

Een belangrijke stap naar het halen van het rijbewijs is het succesvol afleggen van het theorie-examen. En om dit succesvol te kunnen moet je de verkeerstheorie goed beheersen. Hieronder zie je 2 verschillende sites, waar je theorieboeken, de examentrainingsboeken, -cd-roms en online trainingen kunt bestellen. Hiermee wordt jij op heldere en duidelijke wijze wegwijs gemaakt in de verkeersregels en kun je deze opgedane kennis toetsen. 
  
Vekabest

 

Hoe beter je de theorie leert, hoe minder rijlessen je straks nodig hebt. De verklaring? Onze theoriecursussen gaan voor 90% over de praktijk. Vooral onze internet theoriecursus met theorie-examens. Die zetten je direct achter het stuur.

 
  
Verjo

 

VERJO is in 1983 begonnen met de uitgave van één boek. Inmiddels is het assortiment uitgebreid tot een vijftigtal (!) boeken en tientallen cd-roms die bijna elk gebied van verkeer en vervoer over de weg bestrijken. Verder staat VERJO bekend als leverancier van duurzame lesaccessoires voor de rijschoolhouder.

 
  
 
  
De theorie goed geleerd? Dan is het tijd voor een examen!
 
Een theorie examen reserveer je makkelijk op de website van het CBR.
Klik op het logo en je bent gelijk op de juiste pagina
 
Je hebt hiervoor wel een DigiD nodig, heb je deze nog niet kun je hem hier aanvragen. Als je hier niet op wilt wachten bel dan de rijschool en wij reserveren een examen voor jou.
 
Een theorie examen voor de auto kost € 31,00.
Bekijk onderstaande video om te zien hoe het er op het examen aan toe gaat.
Theorie materiaal

 

Gratis een theorie-examen oefenen klik hier

 

Wijziging binnen de Verjo theorie examen:

Verkeersinzicht apart onderdeel in auto theorie-examen
Begin deze week is door het CBR bekend gemaakt dat per 1 november 2019 het theorie-examen voor de personenauto een andere indeling gaat krijgen. Het examen zal niet meer uit 2 onderdelen maar uit 3 onderdelen bestaan: gevaarherkenning, kennis en inzicht.

Met deze aanpassingen gaat de kandidaat nog beter voorbereid de weg op zodat ze veilig en verantwoord aan het verkeer kunnen deelnemen. Deze wijzigingen in het theorie-examen worden ook breed gedragen door ons als Verjo en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Bewegende beelden in boeken (QR-codes)
Verjo heeft de theorieboeken personenauto (B) gereed. De vragenboeken zijn geschikt gemaakt voor zowel voor als na 1 november 2019. Vanaf 10 oktober 2019 gaan we de vragenboeken uitleveren nieuwe stijl. De complete vragenbank inclusief beeldmateriaal is vernieuwd.

De laatste maanden hebben wij in onze theorieboeken QR-codes toegevoegd waarmee de kandidaat verkeerssituaties in bewegend beeld kan bekijken.

Meer informatie
Het CBR heeft een pagina online gezet waar u meer informatie kunt vinden over de nieuwe indeling van het theorie-examen. Deze informatie kunt u hier vinden.